de dag van de duurzaamheid, circulaire economie, sustainable development goals, circulaire fietsen
Image from Unsplash

Over minder dan een week, 10 oktober is het weer zo ver, de Dag van de Duurzaamheid. Ook al is op 10.10.2018 elke dag uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid, toch wordt er op 10.10 extra aandacht aangeven. Op deze dag wordt de duurzaamheid geëerd doordat vele particulieren, organisaties, gemeenten en scholen hun ‘groenste’ kant laten zien. 

Grote plannen

Je ziet tegenwoordig een ontwikkeling van papieren tasjes, kweekvlees, metalen rietjes en andere duurzame innovaties zoals circulaire agriculture. Daarnaast is het doel om de circulaire economie te vergroten die draait op duurzame energie en groene grondstoffen. Om deze ontwikkeling te begeleiden heeft de Verenigde Naties de zeventien werelddoelen geïntroduceerd (ook wel: sustainable development goals). De doelen zorgen ervoor dat voor 2030 er een einde komt aan extreme armoede, onrecht, ongelijkheid en klimaatverandering. 

Doe jij ook mee?

Het zijn immers grote plannen waar je u tegen zegt, maar het is noodzakelijk. Het is een flinke uitdaging, dat is zeker. Al helemaal om 7 miljard mensen bewust te maken van de 17 werelddoelen.

Het geheim: het begint bij jezelf.

Burgers, overheden, organisaties en bedrijven worden opgeroepen om een moment stil te staan bij de vragen: hoe draag jij bij aan een beter wereld? Hoe staat het met de duurzaamheid in mijn eigen leef- of werkomgeving? En wat hebben we reeds bereikt? 

Samen naar een duurzame toekomst

Daarom is het uitgangspunt van de Dag van de Duurzaamheid dat we met zijn allen laten zien hoe duurzaamheid past in ons dagelijks leven. Net zoals BikeFlip die een van de meest populaire traditionele voertuigen in Nederland duurzaam maakt. Omdat Nederlanders massaal op de fiets zitten, knapt BikeFlip ‘vergeten’ fietsen weer op om weer herbruikt te worden (klik hier voor meer uitleg). Dus om extra aandacht te geven voor de Dag van de Duurzaamheid wil BikeFlip hier nog een schepje bovenop doen. Omdat wij iedereen willen stimuleren om duurzamer te leven, willen wij 50 extra kinderen op een duurzame fiets helpen.

Daarom krijgen de eerste 50 die tot 17 oktober een abonnement afsluiten bij BikeFlip, één maand gratis abonnement op een circulaire kinderfiets bij BikeFlip. Om gebruik te maken van deze promotie vul je de promotiecode: DuurzaamFietsen21 in. Deel deze code dus met vrienden, familie, buren, schoolplein kennissen noem het maar op.

Kortom, een duurzame toekomst begint bij onszelf, want alleen zo kunnen we de werelddoelen samen bereiken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *