Kindvriendelijke uitjes op de fiets in Utrecht!

In Utrecht stad is een heleboel te beleven: de domtoren, Hoog Catharijne, verschillende musea, het Rietveld-Schröder huis en nog veel meer. Maar naast de vele culturele aspecten, staat Utrecht ook bekend om zijn mooie natuur en historie! En wat is er nou leuker dan om dit te ontdekken op de fiets? Daarom zetten wij onze top 3 bezienswaardigheden op een rijtje die te zien zijn met de fiets!

1. Kasteel de Haar

In het Utrechtse dorpje Haarzuilens bevindt zich het grootste kasteel van Nederland: Kasteel de Haar. Gebouwd op een oude ruïne, is in 1892 dit kasteel herrezen. Dit is zeker een bezienswaardigheid die een bezoekje waard is! Een wat langere fietstocht waar het vooral wél om the destination draait, in plaats van de weg er naartoe. Bekijk de fietsroute hier.

2. Landhuis Oud Amelisweerd

Op maar 20 minuten fietsen van de binnenstad bevindt zich het prachtige natuurgebied rondom Landhuis Oud Amelisweerd. Hier is niet alleen het welbekende Theehuis Rhijnauwen, maar ook een populair wandelgebied. Naast een wandeling is ook de fietstocht zeker aan te raden! Vanuit de binnenstad 20 minuten fietsen over fietsvriendelijke wegen. Perfect voor een middagje fietsen met de kids! Bekijk deze route hier.

3. Slot Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht en is makkelijk bereikbaar met de fiets vanuit Utrecht! Neem een kijkje in het Slot en bekijk de prachtige omgeving rondom het slot. Je hoeft vrijwel alleen maar rechtdoor te fietsen vanaf de Neude. Ideaal voor met de kids dus! Vindt hier de route. 

Heb jij deze routes gefietst? Laat het ons weten en tag ons in je foto en/of gebruik de hashtag #bikefliptour

Bron foto: www.kasteeldehaar.nl