Maattabel kinderfietsen

De fietsmaat is uiteraard gebaseerd op de lengte van uw kind. Toch zegt dit niet alles. Met lange benen komt een kind natuurlijk makkelijker bij de grond dan met korte benen. Vandaar dat deze tabel enkel een indicatie is voor de fietsmaat.

Alle maten gaan in inch. Dat is de wielmaat. Klik hieronder op de lengte van uw kind om de maat te zien.

Fietsen begint hier! Voor kinderen kleiner dan 85cm bieden wij loopfietsen aan!

Ga snel naar onze loopfietsen!

Een 12 inch fiets volstaat!

Waarschijnlijk is uw kind tussen de 2 en 4 jaar en zal het zadel rond de 40cm hoog moeten staan. Een fiets met banden van 12 inch is uiterst geschikt voor kinderen in deze categorie.

Ga snel naar onze 12 inch fietsen.

Een 14 inch fiets volstaat!

Waarschijnlijk is uw kind tussen de 3 en 5 jaar en zal het zadel rond de 45cm hoog moeten staan. Een fiets met banden van 14 inch is uiterst geschikt voor kinderen in deze categorie.

Ga snel naar onze 14 inch fietsen.

Een 16 inch fiets volstaat!

Waarschijnlijk is uw kind tussen de 4 en 6 jaar en zal het zadel rond de 50 cm hoog moeten staan. Een fiets met banden van 16 inch is uiterst geschikt voor kinderen in deze categorie.

Ga snel naar onze 16 inch fietsen.

Een 18 inch fiets volstaat!

Waarschijnlijk is uw kind tussen de 5 en 7 jaar en zal het zadel rond de 55cm hoog moeten staan. Een fiets met banden van 18 inch is uiterst geschikt voor kinderen in deze categorie.

Ga snel naar onze 18 inch fietsen.

Een 20 inch fiets volstaat!

Waarschijnlijk is uw kind tussen de 6 en 8 jaar en zal het zadel rond de 60cm hoog moeten staan. Een fiets met banden van 20 inch is uiterst geschikt voor kinderen in deze categorie.

Ga snel naar onze 20 inch fietsen.

Een 22 inch fiets volstaat!

Waarschijnlijk is uw kind tussen de 7 en 9 jaar en zal het zadel rond de 65cm hoog moeten staan. Een fiets met banden van 22 inch is uiterst geschikt voor kinderen in deze categorie.

Ga snel naar onze 22 inch fietsen.

Een 24 inch fiets volstaat!

Waarschijnlijk is uw kind tussen de 9 en 12 jaar. Een fiets met banden van 24 inch is uiterst geschikt voor kinderen in deze categorie.

Ga snel naar onze 24 inch fietsen.

Een 26 inch fiets volstaat!

Waarschijnlijk is uw kind tussen de 10 en 14 jaar en komt de middelbare school periode eraan. Een fiets met banden van 26 inch is uiterst geschikt voor kinderen in deze categorie. Voor veel kinderen is het handig een rekje op de fiets te nemen, om met al die zware boeken de rug niet te veel te belasten. Mochten jullie een fiets op het oog hebben zonder rekje, dan kan er altijd een aanvraag gedaan worden om een rekje op de fiets te plaatsen (ook tweedehands uiteraard!)

Ga snel naar onze 26 inch fietsen.