Marktplaats tweedehands kinderfiets

Zoek je een kinderfiets en denk je dat Marktplaats de enige plek is voor tweedehands kinderfietsen? Niet meer! Wij bij BikeFlip weten een ding zeker, Nederlanders houden van fietsen. Of we doen dat voor plezier of om simpelweg van A naar B te komen. Nederland staat er dan ook vol mee. Daarmee zijn wij als kikkerlandje ontzettend uniek, omdat er geteld zo’n 22.8 miljoen fietsen zijn in Nederland. Dit betekent dat ieder persoon gemiddeld 1.3 fiets bezit. Daar staat echter tegenover dat er ongeveer 3.8 miljoen fietsen ongebruikt in schuurtjes staan weg te stoffen.

Wij geloven namelijk dat fietsen nog duurzamer en plezieriger kan. Met name bij kinderfietsen, aangezien kinderen groeien, maar fietsen niet! En omdat kinderen om de anderhalf jaar uit hun fiets groeien, brengt het zoeken van een goede kinderfiets op Marktplaats best wat gedoe met zich mee. BikeFlip biedt daarvoor een oplossing: een maandelijks abonnement op een tweedehands kinderfiets. 

Hoe werkt het?

Wij bieden een nieuw leven aan vergeten fietsen door ze op te knappen voor hergebruik en maken kinderen blij door deze aan te bieden voor een maandelijks abonnement. Fiets te klein? Dan ruilen we hem weer in voor een grotere en kan de kleinere fiets een ander kind weer blij maken! Op deze manier worden er minder fietsen weggedaan en minder fietsen onnodig geproduceerd (dit levert een CO2 reductie van 31,45 kg op per niet geproduceerde fiets). Bij dit kinderfiets abonnement hoort ook een omruil- en reparatieservice aan huis, zodat je je niet druk hoeft te maken zodra er iets gerepareerd moet worden. 

Iedereen blij!

Daarnaast doen we ook actief mee aan sociale projecten die mobiliteitsarmoede tegengaan. Ondanks dat de gemiddelde Nederlander 1.3 fiets bezit, hebben nog steeds veel Nederlanders geen fiets. Daarom werken wij samen met de gemeente Utrecht om Utrechters te voorzien van een goede en betaalbare fiets. Ten slotte, is onze werkplaats een leerwerkplek, waar mensen met een uitkering kunnen herintegreren. Wij geloven dat mensen én fietsen eerlijke kansen moeten krijgen. 

Geïnteresseerd? 

Op dit moment zijn wij gevestigd in gemeente Utrecht, met onze werkplaats in Utrecht Overvecht bij stadsoase Steck. Hier hebben wij op dinsdag en donderdag inloopmiddagen, zodat wij je ter plekke kunnen helpen bij het uitzoeken van een mooie fiets. Woon je buiten Utrecht en toch geïnteresseerd, neem dan contact op via onze mail en telefoonnummer (030-2271921). Heb je nou zelf een ongebruikte kinderfiets, dan kan je deze uiteraard doneren. Graag zelfs! Ook geven wij bij het afsluiten van een abonnement inruilkorting op de oude te kleine fiets. Wij knappen deze fietsen weer helemaal mooi op in onze sociale werkplaats en zullen er een goede bestemming aan geven!

Samen naar een duurzamere en plezierigere toekomst! 

Bekijk ons assortiment kinderfietsen: https://shop.bikeflip.nl https://bikeflip.nl?utm_source=introductie+&utm_campaign=introductie&utm_id=blog