Waarom tweedehands?

Er zijn erg veel afgedankte en verwaarloosde kinderfietsen in Nederland. Na een opknapbeurt kunnen deze fietsjes een nieuw leven worden ingeblazen. Wij willen een beweging in gang zetten die ervoor zorgt dat mensen niet steeds een nieuwe fiets kopen, maar hun fiets door wisselt. Zo voorkomen we onnodige productie en afval. Hiermee dragen wij bij aan een circulaire fietseconomie in Nederland!

Sustainable Development Goals

BikeFlip draagt op verschillende manieren bij aan de door de Verenigde Naties vastgestelde Sustainable Development Goals. Dit zijn 17 duurzaamheidsdoelen die door alle ondertekende staten, waaronder Nederland, moeten worden nageleefd om de wereld leefbaar te houden, nu en voor volgende generaties. Hieronder leest u aan welke doelen u bijdraagt wanneer u klant bent van BikeFlip.

E_SDG goals_icons-individual-rgb-09

Doel 9: Industrie, Innovatie en Infrastructuur
Bij BikeFlip vinden we het niet alleen belangrijk om duurzame mobiliteit steunen, maar ook dat wij binnen onze eigen logistiek zo min mogelijk uitstoten. Daarom maken wij uitsluitend gebruik van bakfietsen om de fietsen van onze opslag of de reparateur naar klant te brengen.

Doel 11: Duurzame steden en gemeenschappen
We hebben in Nederland een fantastische fietscultuur waar veel landen jaloers op zijn. BikeFlip draagt bij aan het blijven ondersteunen van duurzame mobiliteit in de stad door tweedehands kinderfietsen te gebruiken. Bovendien ontneemt BikeFlip de volle straten van Utrecht van afgedankte kinderfietsen, voor een schonere en veiligere stad!

E_SDG goals_icons-individual-rgb-11
E_SDG-goals_icons-individual-rgb-12

Doel 12: Verantwoorde consumptie en productie
Er worden in Nederland elk jaar zo'n 1,2 miljoen fietsen geproduceerd. Dan rekenen we niet eens het aantal fietsen mee dat via schepen wordt geïmporteerd uit andere landen. Tegelijkertijd worden er elk jaar ook duizenden fietsen weggegooid. Door kinderfietsen te op te knappen en te hergebruiken zorgen we dat deze aantallen verminderen en werken we aan een schonere wereld.