Je kunt tegenwoordig de termen duurzaamheid, milieuvriendelijk en broeikaseffect niet meer ontwijken; van vegetarische recepten tot aan papieren rietjes. Daarnaast banen ook veel bedrijven zich een weg door de woeste oceaan van het duurzaam bestaan en dat is hoognodig ook. Daarom biedt BikeFlip duurzame fietsen aan voor een maandelijks abonnement. Maar hoe duurzaam is zo’n duurzame fiets dan eigenlijk? En hoe gaat het dan in zijn werking? 

Fietsen, fietsen en nog eens fietsen 

Dus je kan zeggen dat BikeFlip een soort weeshuis voor fietsen is, waarbij we de fietsen upcyclen. Zodra we de vergeten fietsen krijgen worden ze grondig ge├»nspecteerd en gekeurd in onze werkplaats door vakkundige fietsenmakers. Zelfs als een fiets in een slechte staat verkeerd, gebruiken we bruikbare onderdelen voor andere fietsen. Vervolgens gaat het ijzeren fietsframe naar het oud ijzer, waar het wordt omgesmolten om gebruikt te worden voor iets anders. Zodoende wordt niks weggegooid, wat het dus een ware circulaire en duurzame fiets maakt. 

Wat zonde!

Daarentegen zorgt elke nieuw geproduceerde fiets voor extra onnodige CO2-uitstoot. De grootste bijdrage van de koolstofemissies van fietsen zit immers in de productiefase, dus ook de materiaal productie en verwerking. In het bijzonder is de CO2-uitstoot van grondstoffen goed voor 84% van het energieverbruik in de productiefase. Daarom is de belangrijkste bron van koolstofemissies van fietsen het energieverbruik van de materialen. Dus door het upcycelen van fietsen compenseert BikeFlip 31,48 kg CO2 per fiets. 

Ter illustratie: met 31,48 kg CO2 kan je

Help jij mee?

Ten slotte, kunnen wij het niet zonder jou! Heb je nou ergens kinderfietsen liggen of ken jij iemand, dan zijn wij meer dan dankbaar. We kunnen de fiets(en) komen ophalen of je kan altijd even langskomen om hem zelf te brengen. Op deze manier hebben wij meer fietsen in circulatie, waardoor ons aanbod fietsen er op vooruit gaat en de afvalstoffen stroom minder wordt. 

Klik hier voor meer informatie over de duurzaamheid van BikeFlip: https://bikeflip.nl/meer-informatie/duurzaamheid/