Erkend leerbedrijf, leerwerkplek.

Een erkend leerbedrijf biedt een leerwerkbaan aan werknemers, zodat zij naast het uitvoeren van werkzaamheden ook leren. 

Zo gooit BikeFlip naast het duurzame aspect, ook nog het sociale aspect in de mix. BikeFlip is namelijk een erkend leerbedrijf. Wij genieten hier niet alleen van de gezelligheid op de werkvloer, maar ook van de wederzijdse leer momenten. Zo krijgen wij soms van Mohammed, ook wel onze Mo, een typisch Syrisch gerecht tijdens de lunch. Kortom, het is altijd erg gezellig, leerzaam én lekker! 

Leerbedrijf, wat betekend het nou precies? 

Een leerbedrijf is een bedrijf dat leerwerkplekken aanbied, waar een opleiding aan gekoppeld is. Men leert hier theorie toe te passen en leert daadwerkelijk vaardigheden te ontwikkelen in een bepaald beroep. 

In ons geval het vakmanschap ‘fietsenmaker’, wat een oud en al lang bestaand beroep is. Hierin kan men zichzelf ontwikkelen, zodat diegene zijn of haar meerwaarde op de arbeidsmarkt kan vergroten. Daarnaast is er in Nederland een groot tekort aan technisch personeel. BikeFlip pakt dit probleem bij de wortels aan door mensen op te leiden en om te scholen.

Een leerwerkplek met baangarantie. 

Verder is het voor sommige doelgroepen zelf mogelijk om een leerwerkplek te krijgen met een baangarantie. Voordat men hier mee in aanmerking kunnen komen, moet de persoon overigens wel een uitkering hebben. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat iemand actief opzoek is naar een baan en geen werk kan vinden op de reguliere wijze. Bijvoorbeeld, omdat men niet de mogelijkheid heeft om werkzaamheden uit te voeren waar men ervaring in heeft en omgeschoold moet worden. 

De grondige inspectie 

Allemaal leuk en aardig, maar hoe garanderen wij de kwaliteit van de fietsen dan? 

Dit doen wij door het uitvoeren van een grondige inspectie door onze leermeester fietstechnicus. Niet alleen is dit belangrijk voor de kwaliteit van onze fietsen, maar ook voor de kennis van de leerwerk kandidaten. Op deze manier weet men wat er wel én niet goed wordt gedaan en kan men steeds vaardiger worden.

Lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *