Hoe loopfietsen zorgen voor een verbeterde balans - BikeFlip

Hoe loopfietsen zorgen voor een verbeterde balans

Apr 25, 2024Medewerker BikeFlip

Jong geleerd, oud gedaan. Een loopfiets gaat ervoor zorgen dat jouw kind later ook sneller kan fietsen zonder zijwieltjes!

Natuurlijke overgang naar fiets

Op een loopfiets ontdekken je kinderen alvast een aantal van de basisprincipes van het fietsen. Het leren bewaren van hun evenwicht en het leren sturen, zal de stap naar een fiets met trappers aanzienlijk kleiner maken.

Gevoel van evenwicht en core strenght

Het rijden op een loopfiets vereist nauwkeurige samenwerking tussen verschillende delen van je kinds lichaam. Het lichaamsgewicht moet gelijkmatig verdeeld worden zodat de balans bewaard kan blijven. Dit vraagt ook om de nodige ‘core strenght’. De rompspieren worden tijdens het fietsen op de loopfiets getraind om rechtop te kunnen blijven. Deze kracht komt ook weer van pas bij allerlei andere activiteiten.

Motorisch geheugen

Door herhaaldelijk op de loopfiets te rijden, ontwikkelen kinderen spier-/ motorisch geheugen, waardoor het hen steeds makkelijk af zal gaan hun balans te bewaren. Oefening baart kunst!

Zelfvertrouwen

Naarmate kinderen beter worden in het balanceren op de loopfiets, zal hun zelfvertrouwen om te bewegen en manoeuvreren zonder te vallen ook groeien. Zelfvertrouwen zorgt voor een positieve mindset, dit is bewezen effectief voor succes. Wanneer je kind gelooft in zijn/haar vermogen om iets te doen, is je kind meer geneigd de uitdaging aan te gaan!

Plezier

Al jong kan je kind op deze manier het plezier van het fietsen ontdekken. Ze kunnen de wereld en hun vrijheid op deze manier al vroeg tegemoet fietsen. Een vaardigheid die in Nederland zeker van pas gaat komen! Bovendien kan het ook geen kwaad je kind af en toe eens goed moe te hebben door middel van een activiteit waarbij hij of zij goed zijn/haar energie kwijt kan. 

 

In conclusie, loopfietsen zijn niet alleen een bron van plezier voor kinderen, maar ook een waardevolle opstap naar een fiets met trappers. De ontwikkeling van balans en motorische vaardigheden, gaan ervoor zorgen dat jouw kind straks nog sneller zelfstandig zonder wieltjes fietst!

Zoek er snel eentje uit! 

More articles