Met deze maattabel kan je gemakkelijk de geschikte maat kinderfiets bepalen voor je kind. De juiste maat kiezen is belangrijk, omdat veiligheid voorop staat als het gaat om je kind en fietsen. Een te kleine fiets zorgt voor gevaarlijke situaties, omdat de knieën dan het stuur kunnen raken. Daarnaast zorgt een te grote fiets voor te weinig controle over de fiets, wat dan weer voor gevaar zorgt. Daarom is het dus belangrijk dat je de geschikte maat kinderfiets kan bepalen voor je kind.

Maattabel

Ten eerste, wordt de bandenmaat in inch gebruikt om de maat van kinderfietsen aan te geven. Het is vrij eenvoudig om de juiste maat te bepalen voor jouw kind, aangezien de maat van de fiets wordt bepaald door de lichaamslengte en kledingmaat van jouw kind. Alhoewel, let wel op dat de lichaamslengte altijd kan verschillen per leeftijdscategorie. 

Maattabel om de geschikte maat kinderfiets te bepalen en berekenen
Maattabel kinderfietsen; inch

Klik hier om ons assortiment kinderfietsen te bekijken, op basis van de juist inch maat.

Ten tweede, hier zijn belangrijke aandachtspunten voor het kiezen van de juiste maat:

Ten slotte, ben je er nou echter nog steeds niet zeker van welke maat fiets het beste bij je kind past? Kom dan even langs zodat je kind fysiek de fietsen van verschillende maten kan proberen.  

Wil je een keer langskomen, vindt hier onze contact en vestiging gegevens.