Vacature BikeFlip Growth Hacker


Kinderen groeien, fietsen niet!


BikeFlip is op zoek naar meewerk stagiair(e) die ons komt versterken als Growth Hacker in het Marketing team per september 2023. Durf jij de handen uit de mouwen te steken en ons mee te helpen groeien om meer impact te maken voor BikeFlip te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Waar staan we nu?

Kinderen groeien, fietsen niet. En BikeFlip groeit mee! BikeFlip biedt een oplossing voor alle kinderen die snel hun fiets uitgroeien: een maandelijks abonnement op een tweedehands kinderfiets inclusief reparatie en omruil service aan huis. Dit zorgt voor het ontzorgen van de ouders en een glimlach bij de kinderen. Alle fietsen zijn tweedehands, dit zorgt ervoor dat iedereen een steentje bij kan dragen aan een duurzame en circulaire economie en van alle fietsen zolang mogelijk plezier kan worden beleefd. Past de fiets niet meer? Dan ruilen we hem in voor een groter formaat en kan een ander kind worden blij gemaakt met de ingeleverde fiets. Ons doel is het verkleinen van de berg met ruim 4 miljoen ongebruikte fietsen, het ontzorgen van ouders door onze te gekke service en het blij maken van kinderen met onze prachtige fietsen.

 

Wat ga je doen?

Binnen het Marketing team hebben we alle ruimte voor iemand die graag wil leren en proberen! We zijn op zoek naar iemand die hun stageperiode wil verrijken door zich bezig te houden met onze online marketing. Dit ga je combineren met een eigen opdracht! Jouw doel wordt dan om conversies te verhogen en het gebruiksgemak van de website te verbeteren. Je zal gaan werken met programma's zoals Google Optimize, Clarity en Google Analytics. Waarbij je verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van A/B experimenten en het verzamelen en organiseren van deze gegevens. Daarnaast kan je als je wil af en toe bijspringen in het bedrijf zelf, zoals het verbeteren van het klantcontact of de logistiek. Een goede afwisseling dus! Je werkt bij ons op kantoor in Maarssen, maar kan naar eigen invulling ook thuiswerken.

 

Wie ben jij?

 • Straalt energie uit en wilt een steentje bijdragen aan het duurzame BikeFlip avontuur;
 • Hebt voldoende ervaring met en ideeën over het creëren van offline en online content en durft die ook creatief in te zetten;
 • Bent communicatief vaardig;
 • Bent zelfstandig en assertief;
 • Bent leergierig en georganiseerd; 
 • Bent bekend met design en User Experience principles.
 • Bent bekend met Google Optimize, Clarity en Google Analytics (niet verplicht, wel handig);
 • Bent wegwijs in WordPress en Shopify;
 • Schrijft en spreekt foutloos Nederlands en Engels;
 • Studeert aan een relevante HBO of WO opleiding;
 • Affiniteit met (het repareren van) fietsen en circulaire economie is een pré.


Wat bieden wij?

 • Een inspirerende stage bij een innovatieve en ambitieuze startup;
 • Een ingang in het startup ecosysteem en een ingang in een snelgroeiend bedrijf (50% van de stagiaires kreeg na succesvolle afronding een (bij)baan aangeboden);
 • De kans om mee te denken over de strategie;
 • Alle verantwoordelijkheid en vrijheid om je eigen ding te doen, als startup ligt weinig tot niks nog vast. In onze dynamische cultuur is dus veel mogelijk!
 • Een mooie stagevergoeding van €300, per maand én fiets van de zaak! 
 • Heel belangrijk: Een laagdrempelige sfeer met veel gezelligheid! (met o.a. borrels, etentjes en teamuitjes).

Enthousiast geworden over ons verhaal en wil je ons helpen meer impact te maken? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet! Voor vragen kan je contact opnemen met madelief@bikeflip.nl of bellen naar: 030-2271921.

 

Ervaringen van onze stagiaires

Ashley: "Het is leuk om kinderen te helpen aan hun droomfiets terwijl je ook nog eens duurzaam bezig bent. Daarnaast kon ik vanaf dag één ook volledig mijzelf zijn bij BikeFlip."

Karim: "I was intrigued by the sustainable mission of BikeFlip and how enthusiastic the staff is about making a change. Since I started at BikeFlip, I felt welcomed and it feels like a family where everyone is treated equally."

Fleur: “Naast het innovatieve en duurzame initiatief, is ook de werksfeer enorm fijn. Bovendien leer je elke dag wat nieuws en groei je als professional, waar je dit ook tegelijkertijd in de praktijk kan toepassen. ‘’