Vacature: BikeFlip zoekt ‘flippers’!

het team, founders van bike flip

BikeFlip – Kinderen groeien, fietsen niet!

Voor onze Utrechtse startup BikeFlip, zoeken wij ‘flippers’ die het leuk vinden kinderfietsen te bezorgen in onze bakwagen en elektrische bakfiets! 

Over BikeFlip:

Het regelen van een goede kinderfiets kan best wat gedoe met zich meebrengen, zeker omdat kinderen om het anderhalf jaar uit hun fiets groeien. BikeFlip biedt een oplossing: een maandelijks abonnement op een tweedehands kinderfiets inclusief reparatie en omruilservice aan huis. Zo kunnen ouders de fiets ruilen wanneer dat nodig is en hoeven ze nooit meer tijdens werktijd langs de fietsenmaker.

Het feit dat de fietsen tweedehands zijn, is uitermate belangrijk voor ons bedrijf. Wij geloven dat iedereen een steentje bij kan dragen aan een circulaire economie en zorgen dat de fietsen zo lang mogelijk hergebruikt kunnen worden. Past de fiets bij het ene kind niet meer? Dan ruilen we hem in voor een grotere en kan de kleinere fiets een ander kind weer blij maken! Zo worden er minder fietsen weggedaan en minder fietsen onnodig geproduceerd. Dit is belangrijk, zeker gezien het feit dat de Nederlandse fietsdepots momenteel stampvol staan met fietsen die nog van goede kwaliteit zijn. Vooral voor kinderfietsen is er momenteel geen structurele oplossing. Vaak worden deze opgekocht door opkopers die de fietsen exporteren. Wij hebben met BikeFlip een duurzamere oplossing voor deze kinderfietsen, door ze terug de samenleving in te upcyclen als product-as-a-service! Zo bieden we een nieuw leven aan vergeten tweedehands (kinder)fietsen van het fietsdepot, maken kinderen blij met een mooie, opgeknapte en passende fiets, ontzorgen de ouders en dragen bij aan een duurzame en circulaire (fiets)economie. Elke niet geproduceerde fiets levert immers een CO2 reductie van 31,45 kg op (Chen et al., 2020).

Verwachtingen:

Jij:

– Wilt een ambassadeur zijn van het circulaire BikeFlip verhaal

– bent zelfstandig en assertief;

– bent positief ingesteld, enthousiast en het gezicht van Bikeflip;

– communicatief vaardig en een teamspeler;

– bent in het bezit van rijbewijs B, ervaring met het rijden in een bestelbus is een pré;

– vind het leuk om tal van kinderen in regio Utrecht blij te maken met een nieuwe fiets;

– houd van gezelligheid en toffe vrijdagmiddagborrels;

– affiniteit met (en het repareren van) fietsen en circulaire economie is een pré;

BikeFlip:


– biedt je een leuke baan bij een innovatieve en ambitieuze startup;

– geeft je een ingang in het startup ecosysteem;

– het bedrijf is jong en snelgroeiend dus de lijntjes zijn nog kort;

– biedt een goed salaris en leuke borrels 


Over de baan:

Als flipper ga je één a twee dagen in de week fietsen bezorgen en ophalen in regio Utrecht. Dit doe je in onze bakwagen of op onze elektrische bakfiets. De specifieke dagen plannen wij in overleg en zijn vaste dagen voor elk studieblok. Ideaal te combineren met je studie dus. Het werk is afwisselend. Je start in de ochtend door samen met de werkplaatsmanager de fietsen voor die dag in te laden. Hierna bespreken jullie samen de route en bijzonderheden onder het genot van een kopje koffie en ga je zelfstandig op pad. Tijdens je route breng je fietsen weg, haal je fietsen op en voer je soms een kleine reparatie uit. De skills hiervoor brengen wij je bij tijdens onze trainingsdag op de werkplaats. Aan het einde van de dag laden jullie de wagen weer samen uit en bespreken jullie het is gegaan. Werken bij BikeFlip betekent dat je alle tijd hebt om met ouders een praatje te maken of kinderen extra blij kan maken door stickers en kleurplaten uit te delen.

– Aanvang: 01-03-22 (eerder in overleg mogelijk)

– op basis van nulurencontract, zzp/freelance is bespreekbaar

– vergoeding in overleg

– vrijdagmiddagborrels inbegrepen

 

Enthousiast geworden over ons verhaal en wil je ons helpen op te schalen? Solliciteer dan voor deze toffe baan bij BikeFlip! Voor vragen kun je contact opnemen met paul@bikeflip.nl of bellen naar: 030-2271921