Deze kinderfiets evenementen mag je echt niet missen deze zomer! - BikeFlip

Deze kinderfiets evenementen mag je echt niet missen deze zomer!

Jun 20, 2024Medewerker BikeFlip

Of je nu op zoek bent naar een spannende race, een gezellige familietocht, of een evenement vol plezier en leerzame activiteiten, er is voor ieder wat wils. Hier zijn een paar hoogtepunten die je zeker niet wilt missen!

Dikke Banden Race

Een echte officiële fietswedstrijd waar positiviteit en enthousiasme centraal staan. Deelname is helemaal gratis! Iedereen van 2 tot en met 12 jaar kan deelnemen in hun eigen leeftijdsgroep. Veiligheid staat natuurlijk voorop, daarom is het dragen van een helm (eventueel te leen) verplicht en is het parcours de gehele dag verkeersvrij. De hele zomer zijn er op verschillende locaties races die je echt absoluut niet wil missen. Neem even een kijkje in de agenda wanneer er een in jouw buurt is! Bekijk de agenda. Wie weet spot je zelfs BikeFlip om je fiets nog even op te knappen voor jouw race! 😉

LAURA

Op dinsdagmiddag 3 juli is er tijdens de LAURA een leuke tocht te fietsen met kinderen en/of kleinkinderen. De start is in Alphen aan den Rijn (vanuit de benedenzaal van het Parkrestaurant van Avifauna). De tocht is ongeveer 15 kilometer en onderweg zullen jullie verschillende verrassingen tegenkomen die leuk zijn voor de kinderen! Er is een heleboel informatie te vinden over dit leuke event op de website van de organisatie. Bekijk de details op de website van LAURA.

Utrechts Fietscircus

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud is dit een perfect evenement gefocust op het plezier en de veelzijdigheid van fietsen. Ook voor ouders, familie en vrienden is dit een dag vol plezier en leerzame activiteiten. Er zijn zelfs verschillende optredens, workshops en fietsacrobaten aanwezig. Daar wil je toch zijn?! Neem dus zeker even een kijkje bij het Utrechts Fietscircus!

Climate Classic

Voor de iets oudere kinderen zal op 21 juni de Climate Classic in De Bilt plaatsvinden. Samen met meer dan 2000 anderen fiets je dan langs de ‘toekomstige’ kustlijn van Nederland. Waarvan we nooit hopen dat het werkelijkheid gaat worden. Voor deze tocht kan je je laten sponsoren om te voorkomen dat de zeespiegel, die al 20 cm is gestegen in de afgelopen 100 jaar, nog verder stijgt. Er zijn dit jaar extra 40 kilometer routes die wellicht voor jouw gezin geschikt zijn!

Doe mee en beleef de zomer op de fiets!

Of je nu een jonge fietser bent die deelneemt aan je eerste race, of een ouder die samen met je kinderen een leuke tocht wil maken, er zijn genoeg fietsevenementen om van te genieten deze zomer. Zet je helm op, spring op je fiets en maak er een onvergetelijke zomer van vol fietsplezier!

More articles