Veilig en vol vertrouwen; de perfecte kinderfiets! - BikeFlip

Veilig en vol vertrouwen; de perfecte kinderfiets!

Jun 06, 2024Medewerker BikeFlip

De aller veiligste kinderfiets voldoet aan een combinatie van maat, zichtbaarheid, betrouwbaarheid en comfort. Door te investeren in een fiets die aan deze criteria voldoet, geef je je kind niet alleen een veilige rit, maar ook het vertrouwen om te genieten van hun fietstochten. Kies zorgvuldig en controleer regelmatig de staat van de fiets om ervoor te zorgen dat deze altijd in topconditie is.

Zorg voor een zichtbare fiets

Maak de fiets van je kind goed zichtbaar met reflectoren, een vlag en werkende voor- en achterlichten. Felle kleding of een veiligheidshesje kan ook helpen om je kind beter zichtbaar te maken voor automobilisten.

Controleer de fiets regelmatig

Een goed onderhouden fiets is een veilige fiets. Controleer regelmatig de remmen, banden, ketting en het frame om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Mocht er iets mis zijn met de fiets, komen wij gratis en voor niks bij jou langs om er weer voor te zorgen dat er weer veilige en onbezorgde kilometers gefietst kunnen worden!

Draag altijd een helm

Een helm kan ernstige hoofdletsels voorkomen bij een val. Zorg ervoor dat je kind altijd een goed passende helm draagt, zelfs voor korte ritjes. Bovendien zijn ze hartstikke leuk!

Zijwieltjes kunnen helpen!

Voor jongere kinderen die net leren fietsen, kunnen zijwieltjes helpen bij het bieden van extra stabiliteit. Wij zorgen ervoor dat ze correct zijn gemonteerd en eenvoudig kunnen worden verwijderd wanneer je kind er klaar voor is!

Betrouwbare remmen en een duurzaam, stabiel frame
Het frame moet stevig en duurzaam zijn, gemaakt van materialen zoals staal of aluminium.

Zorg voor een goed passende fiets

Een fiets die te groot of te klein is, kan moeilijk te besturen zijn en is onveilig. Zorgen voordat de fiets van je kind de juiste maat heeft voor hun lengte leeftijd. In dit blog kan je uitgebreid lezen hoe je er zeker van bent de juiste maat fiets te kiezen met verschillende tools en uiteraard helpen de fietsexpert van BikeFlip je maar al te graag!  

More articles