Hoe kies ik de perfecte maat fiets voor mijn kind? - BikeFlip

Hoe kies ik de perfecte maat fiets voor mijn kind?

Mar 06, 2024Paulina Gdaniec

Voor optimale veiligheid en fietsplezier, is het belangrijk een goed passende fiets voor je kind te hebben. Een te groot frame kan zorgen voor pijn in de rug en schouders. Daarnaast kan dit gevaarlijk zijn op het moment dat je kind moet stoppen en niet goed bij de grond kan. Een te kleine fiets kan onder andere knieproblemen veroorzaken. Gelukkig kun je dit voorkomen door de juiste maat fiets te kiezen. Sturen en trappen moet gemakkelijk en leuk zijn! Ontdek en leer hoe je de perfecte fietsmaat kiest. Deze blog gaat je helpen!

Je kinderen groeien, hun fietsen helaas niet. Je raakt al snel verdwaald tussen begrippen als: inches, heuphoogte, framemaat, etc. Telkens een nieuwe fiets aanschaffen is duur en niet milieuvriendelijk. BikeFlip lost dit voor je op door middel van een duurzaam abonnement op kinderfietsen. Ruil de fiets van je kind, telkens wanneer dit nodig is, moeiteloos en zonder extra kosten om voor een grotere maat.

 

Bikefinder 

We groeien niet allemaal in hetzelfde tempo en niet alle kinderen van dezelfde leeftijd zijn natuurlijk even groot. De ideale manier om direct de perfecte fiets te vinden, is met de BikeFinder. Door het invullen van de lengte, leeftijd en kledingmaat van je kind, krijg je hier direct drie fietsen voorgesteld die passen bij jouw kind.

Snel en gemakkelijk, probeer nu!

BikeFinder

 

Groeimeter 

De Groeimeter is een superleuke manier om de groei van je kind bij te houden. Tegelijkertijd kun je zien welke maat fiets ze dan nodig hebben. De bijbehorende QR-codes brengen je direct naar het diverse aanbod BikeFlip fietsen die beschikbaar zijn. Kies uit een ruim aanbod fietsen in verschillende kleuren, maten en modellen. Ook kan je met het brede scala aan leuke accessoires de fiets naar jouw persoonlijke smaak pimpen. Met de Groeimeter kan je dus gemakkelijk zien of het al tijd is voor een nieuwe fiets. Meten is weten! 

Download de gratis groeimeter hier.

 

Of gebruik deze handige maattabel:

Lichaamslengte Leeftijd Wielmaat
 < 85 cm < 3 jaar Loopfiets
85 tot 100 cm 2 - 4 jaar 12 inch fiets
100 tot 110 cm 4 - 6 jaar 16 inch fiets 
110 tot 115 cm 6 - 7 jaar 18 inch fiets 
115 tot 125 cm 7 - 8 jaar 20 inch fiets 
125 tot 130 cm 8 - 9 jaar 22 inch fiets 
130 tot 140 cm 9 - 10 jaar 24 inch fiets 
140 tot 160 cm 10 - 12 jaar 26 inch fiets
> 160 cm > 12 jaar 28 inch fiets

 

Testrit

Mocht je nog twijfelen over de perfecte maat fiets voor jouw kind, kom dan gezellig langs in onze winkel in Utrecht of Amsterdam! Hier zorgen professionele fietsexperts ervoor dat de perfect passende fiets gevonden wordt.

Boek hier je testrit!  

Met deze handige tools is het een fluitje van een cent de perfecte fiets voor jouw kind te vinden en tegelijkertijd bij te dragen aan onze circulaire missie!

Ontdek meer over onze missie!More articles