De 7 meest populaire herfst activiteiten voor kinderen.  - BikeFlip

De 7 meest populaire herfst activiteiten voor kinderen. 

Oct 04, 2023Medewerker BikeFlip

Het wordt kouder, de dagen worden korter en in de natuur vinden heel wat veranderingen plaats. Dan is het leukste natuurlijk om de natuur van dichtbij te ervaren en om creatief bezig te zijn met wat dit getij met zich meebrengt. Daarom moeten deze 7 meest populaire herfst activiteiten voor je kinderen op je bucketlist staan! 

 

1. Buitenspeeltuinen 

In de herfst mag het dan wat kouder zijn, maar zeker aan het begin van de herfst is het nog lekker om een middagje naar een speeltuin te gaan. Maak er een leuk uitje van en trek een lekkere jas aan. 

 

2. Maak een herfstwandeling en zoek naar paddenstoelen 

De verandering in de natuur zorgt voor heel nieuwe kleuren. Ook zijn er dan verschillende paddenstoelen die de grond uitspringen. Neem je kinderen daarom mee voor een herfstwandeling om lekker uit te waaien. Ook is het leuk om kastanjes, eikels en dennenappels te verzamelen, maar meer daarover verder in het artikel. Daarnaast kan je ook opzoek gaan naar paddenstoelen. Download een zoekkaart van het internet met verschillende paddenstoelen en ga samen met je kind(eren) erop uit om ze te zoeken. 

 

3. De kinderboerderij 

Naast de natuur is er ook in de dierenwereld plaats gemaakt voor de herfst. Waar vogels naar het zuiden trekken en andere dieren zich voorbereiden voor koudere periodes. Vaak wordt hier bij de kinderboerderij ook rekening mee gehouden en is het daarom leuk om een bezoekje aan een kinderboerderij te brengen. 

 

4. Vogelvoer of pindakrans voor de vogels 

Nu het herfst wordt, wordt het voor de vogeltjes ook moeilijker om aan eten te komen. Daarom is het leuk om zelf vogelvoer te maken voor in de tuin. Maak bijvoorbeeld een lekkere dennenappel snack met pindakaas of een super lange pinda slinger. Of ga bijvoorbeeld voor een pindakrans. Met een zak pinda’s, een lege krans en wat draad kun je lekker bezig zijn. Klik hier voor meer recepten voor vogelvoer.

 

5. Creatief zijn met kastanjes en eikels 

Laat de kinderen lekker knutselen met kastanjes en eikels die jullie tijdens de herfstwandeling verzameld hebben. Maak er bijvoorbeeld poppetjes en dieren van, met cocktailprikkertjes en wol. 

 

6. Laat je kind(eren) dennenappels verven 

De dennenappels, die ook tijdens de wandeling zijn verzameld, zijn nog erg saai. Daarom is het erg leuk om dennenappels te verven en die als versiering in huis te hangen of neer te leggen. Een extra tip: om er zeker van te zijn dat er geen beestjes in de dennenappels zitten kan je ze even voor een korte tijd in de oven bakken. 

 

7. Pompoen en nog eens pompoen 

Tot slot, zijn er heel wat leuke dingen dat je met pompoen kunt doen. Uiteraard kan je de pompoen uithollen en er leuke figuurtjes in maken. Daarnaast kan je heerlijke gerechten maken van de stukken die je eruit haalt. Zo is vooral pompoensoep of pompoen risotto erg lekker voor als het buiten wat kouder en donkerder is.

More articles