BikeFlip’s missie gaat verder! - BikeFlip

BikeFlip’s missie gaat verder!

Aug 15, 2024Medewerker BikeFlip

Bij BikeFlip draait het om meer dan alleen duurzaamheid voor de planeet; we zetten ons ook in voor het welzijn van mensen. Onder ons motto "People & Planet" streven we ernaar een positieve impact te maken op zowel het milieu als de gemeenschappen om ons heen. Door samen te werken met lokale gemeenten en organisaties zoals 'Stichting Leergeld', maken we fietsen toegankelijk voor gezinnen die dat hard nodig hebben en helpen we mobiliteitsarmoede te verminderen.

Onze missie

Onze missie in deze is simpel: zorgen dat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, toegang heeft tot een betrouwbare en duurzame fiets. We weten hoe belangrijk een fiets kan zijn—het geeft vrijheid, bevordert gezondheid en opent de deur naar onderwijs en werk.

Samenwerking voor succes

We werken samen met lokale gemeenten zoals Utrecht en Amsterdam, en stichtingen zoals 'Stichting Leergeld'. Dankzij deze samenwerkingen kunnen we gezinnen bereiken die wel een fiets kunnen gebruiken. Via deze netwerken krijgen gezinnen uitnodigingen om een fiets op te halen, zodat geldgebrek hen niet tegenhoudt.

Stichting Leergeld speelt een grote rol in onze inspanningen om kinderen te helpen. Een fiets kan een wereld van verschil maken in het leven van een kind, en we willen ervoor zorgen dat elk kind kan fietsen en ontdekken, ongeacht de financiële situatie van het gezin.

Nieuwe Initiatieven voor volwassenen

Naast ons werk met kinderen, zijn we ook gestart met een nieuw initiatief in samenwerking met de gemeente Utrecht. Dit project richt zich op het voorzien van fietsen voor volwassenen die integreren in de Nederlandse samenleving en een betrouwbaar vervoermiddel nodig hebben voor hun nieuwe baan. Door volwassenen te helpen mobiel te worden, ondersteunen we hun weg naar onafhankelijkheid, integratie en werkgelegenheid, en verminderen we mobiliteitsarmoede verder.

Uitbreiding door heel Nederland

Op dit moment opereren we in Utrecht, Amsterdam en sinds kort ook in Almere en Rotterdam, maar ons doel is om ons initiatief uit te breiden door heel Nederland. We willen een landelijk netwerk creëren zodat iedereen kan genieten van de vreugde en vrijheid die betaalbaar en duurzaam fietsen biedt.

Het belang van donaties

Ons succes hangt mede af van de vrijgevigheid van mensen zoals jij. Heb je een fiets die stof of roest staat te verzamelen? Doneer hem dan aan BikeFlip! Elke gedoneerde fiets krijgt een tweede leven en brengt vreugde en bruikbaarheid aan iemand die het goed kan gebruiken. Jouw donatie kan een glimlach op de gezichten van kinderen en volwassenen brengen, en hen de middelen geven om te pendelen en te verkennen.

Ondersteuning van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Bij BikeFlip gaan we nog een stap verder in onze missie om zowel mensen als de planeet te helpen. De mensen die werken aan het opknappen van de gedoneerde fietsen zijn vaak mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We helpen hen met het leren van een vak en ondersteunen hun (re)integratie in de maatschappij.

Deze medewerkers volgen een traject van een bepaalde periode waarin ze, samen met een begeleider vanuit een externe instantie, worden begeleid naar een vaste nieuwe baan. Daarnaast helpen we hen met het beter leren van de taal en het inpassen in de maatschappij. Door hen deze kans te bieden, dragen we bij aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, en zorgen we ervoor dat ze een waardevolle plek in de samenleving kunnen innemen.

Hoe jij helpt

Als je een ongebruikte fiets hebt, laat hem dan niet verloren gaan. Doneer hem aan BikeFlip en word onderdeel van een beweging die duurzaamheid en sociale gelijkheid bevordert. Met jouw hulp kunnen we fietsen verstrekken aan kinderen via Stichting Leergeld en aan volwassenen via ons nieuwe initiatief met de gemeente Utrecht.

Doe mee met onze missie om mobiliteitsarmoede te verminderen en geluk te verspreiden door het eenvoudige, maar krachtige, geschenk van een fiets. En er is meer! Als je een fiets doneert en ook een BikeFlip-abonnement neemt, krijg je 1 tot 3 maanden gratis als korting op je abonnement. Samen zorgen we ervoor dat iedereen de kans krijgt om te fietsen, te ontdekken en te groeien, terwijl we ook onze planeet steunen.

More articles

BikeFlip breidt uit naar Rotterdam! - BikeFlip
Medewerker BikeFlipAug 09, 2024
Top 10 beste kinderfiets merken van 2024 - BikeFlip
Medewerker BikeFlipSep 19, 2024