Het verhaal van BikeFlip - BikeFlip

Het verhaal van BikeFlip

Jan 12, 2024Paulina Gdaniec

Bij BikeFlip draait het niet alleen maar om het refurbishen van (kinder)fietsen maar ook op welke manier dit gebeurt. Wanneer je een ritje op je BikeFlip fiets maakt, denk je misschien niet altijd aan wie er allemaal aan heeft gesleuteld voordat jij erop kon fietsen. We nemen jullie graag mee met een kijkje achter de schermen om dit te vertellen, omdat we hier stiekem best wel trots op zijn…

Een werkplaats van kansen

Stel je een plek voor waar fietsen worden gezien als kansen, waar een verzameling aan handige mensen samenkomt om alle (kinder)fietsen weer helemaal in orde te maken. En waar het nog een stukje verder gaat dan alleen maar het repareren van versleten banden en kapotte kettingen. Een plek waar de kans wordt geboden voor iedereen om zijn of haar talent te kunnen inzetten. 

Wij bij BikeFlip nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en bieden zo’n werkplek voor iedereen die zin heeft om fietsen te komen maken. De aandacht wordt hier gelegd op de ontwikkeling en bloei van iedereen die bij ons binnenkomt. Onze werkplaats bestaat namelijk voor een deel uit handige mensen die op hun manier weer langzaam deelnemen aan de arbeidsmarkt. In Nederland is er anno 2024 namelijk een groot tekort aan kundig personeel in de techniek. Door het aanbieden van deze werkervaringsplekken proberen wij vraag en aanbod van technisch personeel op de arbeidsmarkt dicht bij elkaar te brengen. Zo bieden wij de kans aan mensen om (weer) werkervaring op te doen en uiteindelijk weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Dankzij onze leertrajecten op maat krijgt iedereen de kans om op zijn of haar tempo uiteindelijk in te stromen in een betaalde baan in de techniek. Daarnaast wordt er elke dag wel een nieuw woordje Nederlands geleerd, dat is een win-win situatie dus!  

Ook bundelen wij onze krachten samen met verschillende hogescholen. Wij werken nauw samen met talentvolle studenten die willen mee innoveren en creëren aan onze duurzame BikeFlip missie. Iedere hulp is welkom, zo hebben er al een aantal stagiaires hun stages af weten te ronden en nog steeds werkzaam bij BikeFlip. 

Naast dit alles biedt BikeFlip ook een veilige haven voor vrijwilligers die graag hun handen willen laten wapperen. Inmiddels staan wij klaar met een team van ongeveer 35 knappe koppen om iedere dag weer aan onze duurzame BikeFlip missie te werken.

Spreekt dit je aan en wil je ook een steentje bijdragen aan onze BikeFlip missie? Kijk dan snel op onze vacaturepagina of kom een keertje langs, de koffie staat klaar!


Foto Norbert Waalboer Fotografie

More articles