het team, founders van bike flip

BikeFlip: hét duurzame kinderfietsabonnement!

Kinderen groeien, fietsen niet. Weinig is zo tijdelijk als een kinderfiets; elke anderhalf tot twee jaar moet er een nieuwe fiets komen, en staat de te kleine fiets in de weg. Daarom hebben wij van BikeFlip een simpel, maar innovatief concept: een duurzaam abonnement op een (kinder)fiets. Het werkt als volgt: je kiest een fiets uit op onze website. We brengen hem langs huis met de bakfiets, en op het moment dat hij stuk gaat komen we hem repareren aan de deur. Wanneer de fiets te klein is geworden, kies je een nieuwe uit op de website, en wisselen we hem in voor de oude fiets, waar vervolgens weer een ander kind op kan fietsen. Zo combineren we circulariteit met Product-as-a-Service!

Alleen al in Nederland staan miljoenen fietsen weg te stoffen in schuurtjes en op gemeentedepots. Wij geloven in een duurzame en circulaire toekomst, daarom biedt BikeFlip enkel goed opgeknapte tweedehands fietsen aan, zodat er niet onnodig fietsen worden weggegooid of worden geproduceerd. Op deze manier wordt dus een nieuw leven geboden aan vergeten tweedehands (kinder)fietsen van het fietsdepot, worden kinderen blijgemaakt met een mooie, opgeknapte en passende fiets, worden de ouders ontzorgd en draagt BikeFlip bij aan een duurzame en circulaire (fiets)economie. Dat zijn vier vliegen in één klap :)!

Een abonnement kost slechts 5 euro per maand voor de kleinste fietsen (12 t/m 14 inch), 8,50 euro voor de midden maatjes (16 t/m 20 inch) en 12,50 voor grotere kinderfietsen (22 t/m 26 inch). Enthousiast geworden? Doneer dan bijvoorbeeld dat oude fietsje bij jou in de schuur of sluit je aan bij onze circulaire beweging en word abonnee!

Groetjes,

Cas & Paul – oprichters van BikeFlip