IMG_20200901_093709_674(1)

BikeFlip: Nooit meer gedoe met de kinderfiets!

U kent het wel: het voelt als vorige week dat u de nieuwe fiets heeft gekocht voor uw kind, maar die kleine (of beter gezegd, steeds grotere) is er alweer uitgegroeid. Dus hup naar de fietsenwinkel, of toch even Marktplaats afstruinen. Nou, dat laatste dan maar, want in de fietsenwinkel zijn die krengen 200 euro. Maar hoe weet u nou of u echt een goeie fiets te pakken heeft op Marktplaats? En waar ligt in hemelsnaam het gehucht ‘Vogelenzang’, waar u de fiets bij Denise van Marktplaats op een drukke zaterdagmiddag met de auto moet ophalen?

Wij van BikeFlip vinden dat de drukke ouder best een handje geholpen mag worden. We zagen het grote succes van Swapfiets en dachten: ‘waarom bestaat dit nog niet voor kinderen?’ Niets is zo tijdelijk als een kinderfiets; elke anderhalf tot twee jaar moet er een nieuwe fiets komen, en staat de te kleine fiets in de weg. Zo kwamen we tot het idee van BikeFlip: een abonnement op een kinderfiets. Het werkt als volgt: je kiest een fiets uit op hun website bikeflip.nl. we brengen hem langs huis, en op het moment dat hij stuk gaat komen we hem ophalen voor reparatie, of ruilen we hem in voor een andere fiets naar keuze. Dat betekent dus ook dat u niet meer tijdens werktijd langs de fietsenwinkel hoeft voor een reparatie. Wanneer de fiets te groot is, kiest u een nieuwe uit op de website, en wisselen we hem in voor uw oude fiets, waar vervolgens een ander kind op kan fietsen!

Een achtergrond in duurzame bedrijfskunde blijkt ook uit ons businessmodel: BikeFlip biedt enkel goed opgeknapte tweedehands fietsen aan, zodat er niet onnodig fietsen worden weggegooid of worden geproduceerd. Bovendien wordt er door dit ruilmodel zo lang mogelijk met dezelfde fietsen gefietst.

Tot snel!

Cas, founder van BikeFlip