BikeFlip gaat voor impact

Bij BikeFlip geloven we dat succes verder gaat dan alleen wielen en versnellingen. Daarom zetten we ons in om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap. We zijn trots te kunnen melden dat we op weg zijn om een erkende Social Enterprise te worden, met een aanvraag ingediend op 26 maart '24.

De Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op dé grondslag van sociaal ondernemen, namelijk impact first. De Code omvat 5 principes die samen laten zien waar sociaal ondernemen voor staat. Lees hier meer over de Social Code.

Deze pagina zal onze lopende sociale projecten in de spotlight zetten, want voor BikeFlip is teruggeven meer dan alleen een ritje - het zit in ons DNA.

Een werkplaats van kansen

Bij BikeFlip draait het niet alleen om het opknappen van fietsen, maar ook om de manier waarop we dit doen. Onze werkplaats is een plek waar fietsen als kansen worden gezien en waar ieders (onontdekt) talent telt. We nemen onze sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus door een inclusieve en sociale werkplek te bieden voor fiets fanaten.

Zo geven wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te leren en integreren en bieden we een diverse groep mensen met verschillende achtergronden de mogelijkheid om door te stromen naar een mooie (betaalde) baan. Samen met een team van ongeveer 35 gepassioneerde individuen werken we elke dag aan onze duurzame missie.

Sustainable Development Goals

BikeFlip draagt op verschillende manieren bij aan de Sustainable Development Goals die opgesteld zijn door de Verenigde Naties. We hebben niet alleen aandacht voor circulariteit en duurzaamheid, maar ook voor het verbeteren van onze maatschappij en het creëren van positieve sociale impact.

Onze sociale projecten 💚

Sociaal belang boven financieel gewin.

Fietsersbond

We geven kinderen, in samenwerking met de Fietsersbond, de kans om een fiets te ontvangen met omruilgarantie tot je kind toe is aan een volwassen fiets.

Fietsdeal Oekraïners

We hebben meer dan 750 BikeFlip fietsen voorzien aan Oekraïense vluchtelingen.

Stichting Leergeld

In samenwerking met Stichting Leergeld kunnen mensen door middel van een waardebon een BikeFlip fiets kopen.

Goed op Weg Leerlingenvervoer

Door de samenwerking met Goed op Weg kunnen wij nog meer kinderen blij maken met onze veilige kinderfietsen, inclusief BikeFlip service en onderhoud.

De Fietsmeesters - AZC

Statushouders kunnen terecht voor een tweedehands BikeFlip fiets, zo gaan we mobiliteits-armoede tegen.

De Fietsmeesters - abonnementen

Een jaar lang genieten van een fiets met onderhoud aan huis. Samen met de Fietsmeesters, helpt dit project voornamelijk mensen met een migratieachtergrond die fietslessen volgen.