Dit zijn de 7 leukste buitenspeeltuinen in Utrecht - BikeFlip

Dit zijn de 7 leukste buitenspeeltuinen in Utrecht

Oct 04, 2023Medewerker BikeFlip

Wat zijn nu de 7 leukste buitenspeeltuinen in Utrecht? Gezellig een dagje uit met je kinderen en urenlang vermaken in de leukste buitenspeeltuinen in Utrecht. Laat je kinderen lekker uitrazen in de buitenlucht met deze 7 leukste buitenspeeltuinen in Utrecht. 

1. Speelbos Gagelbos 

Gagelbos is een speelbos waar je kinderen lekker kunnen ravotten, klimmen en vies kunnen worden. Geniet lekker van de natuur, terwijl je kinderen met een vlot de sloot over kunnen of zich laten gaan op de kabelbaan. Daarnaast zijn er ook allerlei materialen beschikbaar om je eigen hut te bouwen! Het is het hele jaar dagelijks geopend en de entree is gratis. 

2. Bosspeeltuin 

Deze speeltuin wordt gekenmerkt door zijn vele houten speeltoestellen en de gigantische ijzeren uitkijktoren. En terwijl de kinderen zich kunnen vermaken in de speeltuin, kunnen ouders rustig wat drinken in het sfeervolle restaurant of buiten op het terras. Met uitzicht op de Bosspeeltuin natuurlijk. Daarnaast organiseert het Bosspeeltuin elke maand leuke activiteiten. Je kan er gewoon gratis naartoe, maar wel tussen 8.30 tot 19.00 uur. 

3. Buitenspeeltuin de Torteltuin 

Deze speeltuin is gericht op jonge kinderen tot en met 7 jaar. Er is zelf speciaal een baby speelhoek waar de hele kleine veilig terecht kunnen. En voor de wat grotere kindjes is er een boomhut waar zij zich kunnen vermaken. De entree is €1 euro per persoon en de openingstijden staan op de website.

4. Gagelsteede 

Er zijn talloze speeltoestellen te vinden, waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Daarnaast ligt deze stadsboerderij in Overvecht en is dé plek voor een ontmoeting met dieren en buurtbewoners. De Gagelsteede is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. 

5. Anansi 

Deze grote speeltuin met gratis entree is voorzien van drie grote sportvelden; een basketbalveld, een voetbalveld en een tennisveld. Daarnaast kan je ook helpen in de moestuin, mocht dit nodig zijn. Wat deze speeltuin zo bijzonder maakt is dat bij slecht weer de kinderen lekker naar binnen kunnen om spelletjes te spelen, te knutselen, met de autootjes te spelen, in de poppenhoek of te tafeltennissen. Kijk voor de openingstijden op de website. 

6. Speeltuin de Bloesem 

Met veel verschillende speeltoestellen, is er voor ieder wat wils. Zo zijn er mogelijkheden om lekker te kunnen voetballen, bij mooi weer is het zwembad open en de ouders kunnen rustig genieten van een lekker kopje koffie of thee. Ook speeltuin de Bloesem is gratis en voor meer informatie klik dan hier. 

7. Het Stoute Schoenenpad 

Het is dan weliswaar geen speeltuin, maar je kan je heerlijk vermaken met je kinderen in de buitenlucht. Dit wandelpad is 1 kilometer lang en is eigenlijk meer een speelpad. Onderweg is van alles te ontdekken, te zien en te spelen. Je kan er gratis naartoe en als optie zou je een routeboekje kunnen kopen voor €2 euro. Voor meer informatie kan je naar de website gaan.

More articles