Geef jouw (kinder)fiets aandacht! #YouTube - BikeFlip

Geef jouw (kinder)fiets aandacht! #YouTube

Oct 04, 2023Medewerker BikeFlip

Bij BikeFlip upcyclen en hergebruiken we tweedehands kinderfietsen zodat het weer goede en mooie fietsen zijn. Daarom weten onze kanjers van de werkplaats precies waar er opgelet moet worden voordat de fietsen naar onze klanten gaan. In onze YouTube video laat Cas zien wat de drie indicatoren zijn die bepalen of jouw fiets aandacht nodig heeft. Heb je deze video al gezien, maar vraag je je af waar wij nog meer op letten? Lees dan snel verder!

1. Slag in het wiel

Naast dat dit niet fijn fietsen is, kan dit ook ontzettend gevaarlijk zijn! Een slag in het wiel zorgt ervoor dat de spanning in de spaken niet meer in balans is en dit beïnvloedt de vorm van de wiel. Het kan er namelijk zelfs voor zorgen dat de band dubbelklapt! Zorg er daarom voor dat een eventueel slag in je wiel zo snel mogelijk gemaakt wordt!  

2. Lampen

Zeker nu het nog zo vroeg donker wordt, kan het zo zijn dat je kinderen in het donker naar school of de sportclub moeten fietsen. We vinden het bij BikeFlip extra belangrijk dat de verlichting op alle fietsen het goed doen. Het is ontzettend belangrijk dat alle weggebruikers de fietsers zien om eventuele ongelukken te voorkomen. Daarnaast zit er een flinke boete op het fietsen zonder verlichting, namelijk €60,- euro! Voor hetzelfde geld heb je een jaar lang een BikeFlip kinderfietsabonnement. Dit wil iedereen toch liever?  

3. Tring-tring!!

De bel op het stuur moet het natuurlijk ook doen! Wil je even passeren of wil je een ander erop waarschuwen dat ze moeten opletten? Dan is een werkende fietsbel wel zo handig. Om ervoor te zorgen dat iedere fietsbel het langdurig doen, hebben we onze eigen BikeFlip fietsbel op iedere kinderfiets gezet! Deze wordt als allerlaatste stap getest door iedere medewerker van BikeFlip en goedgekeurd.  

4. Roestvrij 

Zodra metalen en ijzeren onderdelen van een fiets niet beschermd zijn met een coating, is de kans op roest aanwezig. Een fiets gebruiken we natuurlijk in de buitenlucht dus de invloeden van buitenaf zijn onvermijdelijk. Denk hierbij aan water (regen) en lucht (wind). Deze invloeden beschadigen de coating en op deze manier ontstaat er roest op de fiets. Naast dat we bij BikeFlip goed werkende fietsen verhuren, vinden we het belangrijk dat de fietsen er ook goed uitzien. Wij weten namelijk dat kinderen dat leuk en belangrijk vinden! Daarom zorgen we ervoor dat de kinderfietsen roestvrij ons werkplaats verlaten.

 Benieuwd naar ons assortiment aan fietsen? Klik hier om te kijken welke fiets voor jouw kind geschikt is!

More articles