De 10 allerleukste feitjes over (kinder)fietsen - BikeFlip

De 10 allerleukste feitjes over (kinder)fietsen

May 09, 2024Medewerker BikeFlip
  1. Nederland is het beste fietsland van Europa

Volgens de European Cyclists’ federation (ECF) is Nederland het beste fietsland van Europa. Het is namelijk een van de veiligste plekken ter wereld om te fietsen. Nederland heeft ruim 35.000 kilometer aan fietspaden en bijna overal gratis parkeergelegenheden. De fietsinfrastructuur is goed geregeld en het landschap is vlak, wat het fietsen simpelweg gemakkelijker maakt!

  1. Nederlanders fietsen gezamenlijk wel 15 miljard kilometer per jaar

Nederlanders kiezen van jongs af aan, vaak voor de fiets. Of het nu het dagelijkse ritje naar school is, of zelfs een gala of bruiloft. Dat zie je terug in de cijfers!

  1. Er zijn speciale fietsroutes voor kinderen door het hele land uitgezet

Op de social mediakanalen van BikeFlip waren laatst al twee superleuke routes te zien. Rondje Haarzuilens, waar je de magische wereld van ridders en kastelen zal ontdekken en rondje Amsterdamse bos, waar je geitjes kan knuffelen en van de natuur kan genieten. En nog een extra tip, kijk eens naar websites zoals ‘routes in Utrecht’, waar je uitgebreide informatie kan vinden over nog veel meer van dit soort routes.

  1. In Nederland is ’s werelds grootste ondergrondse fietsenstalling

Utrecht had flink wat plek nodig om al het fietsverkeer van een parkeerplek te voorzien, nou dat is gelukt! In Utrecht onder het treinstation kunnen wel 12.500 fietsen gestald worden. Dat is de grootste ondergrondse fietsenstalling ter wereld!

  1. Slechts 60% van de fietsers hebben werkend voor- en achterlicht

Goed zichtbaar zijn is natuurlijk essentieel voor je veiligheid tijdens het fietsen. Zeker voor kinderen, die vaak nog bezig zijn met de ontwikkeling van hun verkeersinzicht. Zorg dat je kind veilig kan deelnemen aan het verkeer. :) 

  1. Er staan meer dan een miljoen kinderfietsjes in schuurtjes te verroesten

Kinderen groeien, fietsen niet. De fietsen waar kinderen vaak al na een jaar zijn uitgegroeid, staan vaak nog jaren ongebruikt in schuurtjes. Enorm zonde uiteraard. Om dit te voorkomen, zet BikeFlip zich in door middel van een duurzaam kinderfietsabonnement. In plaats van al deze fietsen die in schuurtjes staan te verroesten, wissel je de fiets, telkens wanneer dit nodig is, gewoon in voor een groter exemplaar. Ideaal! 

  1. Een refurbished fiets voor je kind bespaart 100kg CO2

Elke nieuwe kinderfiets moet geproduceerd en vervoerd worden. Door te kiezen voor hergebruik is dat dus niet meer nodig en besparen we samen enorm veel CO2 uitstoot.

  1. 60 procent van alle werkende Nederlanders woont binnen 15 kilometer van het werk, maar gaat toch met de auto.

Als al deze mensen ervoor zouden kiezen met de fiets te gaan in plaats van met de auto, dan zouden vrijwel alle files opgelost zijn.

  1. We kunnen 2,4 miljoen ton CO2 uitstoot voorkomen op korte ritjes

50 procent van de ritten onder de 7,5 kilometer worden met de auto gereden. Als we dit niet zouden doen, besparen we maar liefst 12,5 procent van de totale reductie die nodig is om aan de voor Nederland gestelde klimaatdoelen te voldoen. Enorm veel dus!

  1. Kinderen die regelmatig fietsen zijn minder vaak ziek

Fietsen draagt bij aan een gezond BMI. Ook heeft het mentale voordelen en zorgt het voor ontspanning en verbeterde concentratie. Ook werknemers die regelmatig fietsen, melden zich minimaal een dag per jaar minder ziek. 

More articles