Hoe maak ik mijn kinderen milieubewuster? - BikeFlip

Hoe maak ik mijn kinderen milieubewuster?

May 16, 2024Medewerker BikeFlip

Samen genieten van de natuur

Een fijne fietstocht, luisterend naar de vrolijk fluitende vogeltjes met het zonnetje op het gezicht. De ideale start van het waarderen van de natuur. Door veel in de natuur te zijn als kind, ontdek je al jong de schoonheid en daarmee het belang van het behoud ervan. Zoek een leuke route uit, en trek erop uit! 

Met een grijpstick (plastic) vuilnis opruimen

Laat je kinderen op deze (inter)actieve manier zien hoeveel afval er op straat beland. De bijdragen die hij/zij levert aan het opruimen van de omgeving, zorgt voor een groeiend zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Ook zal je kind vanzelf een afkeer krijgen tegen dit afval dat de straat of zijn lievelingsspeeltuin vervuild.

Duurzame spullen en speelgoed

Leer je kinderen het belang van hergebruik en recyclen door speelgoed en spullen te doneren of ruilen. Zoals bij het hier ideaal voor geschikte kinderfietsenabonnement van BikeFlip. Hier koop je niet ieder jaar een nieuwe fiets voor je snelgroeiende kind, maar ruil je wanneer nodig telkens de fiets om voor een groter exemplaar. Het enthousiasme van je kind wanneer hij/zij steeds weer een ‘nieuwe’ leuke fiets mag uitkiezen werkt aanstekelijk. Superleuk om op deze manier te leren over hergebruik!

Groene mobiliteit (Voorbeeldgedrag)

Pak vaker de fiets of ga wandelen om je kinderen duurzame gewoonten aan te leren. Uiteraard vooral voor de korte stukjes, zoals even snel naar de supermarkt of misschien gezellig op bezoek bij opa en oma. Je kind kijkt en leert naar en van jou. Het goede voorbeeld geven is daarom erg belangrijk. Zo zetten jullie samen kleine, maar consequente stappen in de richting van een duurzamere wereld.

Afvalvermindering

Help je kinderen afval te verminderen door het gebruik van wegwerpartikelen te vermijden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor alternatieven, zoals herbruikbare drinkflessen en boodschappentassen. Ook bijvoorbeeld fietsen worden vaak nieuw aangeschaft en zeker bij kinderen vaak maar kort gebruikt. Dit veroorzaakt miljoenen kinderfietsen in schuurtjes of op de afvalberg. Ook kan samen met je kind statiegeld inzamelen en van dit geld bijvoorbeeld een ijsje gaan halen als beloning. Zo combineer je milieubewustzijn met fun!

More articles