Het bouwen van een fietsvriendelijke wereld voor de volgende generatie - BikeFlip

Het bouwen van een fietsvriendelijke wereld voor de volgende generatie

May 23, 2024Medewerker BikeFlip

In een wereld die zich continu ontwikkeld en waar keuzes je om de oren vliegen, begint het begint allemaal met educatie. Er zijn verschillende thema’s die rondom fietsen extra belangrijk zijn om een fietsvriendelijke wereld voor onze kinderen te bereiken, denk aan: fietsveiligheid, milieubewustheid en mobiliteitsarmoede.

 

Milieuvoordelen

Fietsen is een duurzaam en bovendien een ontzettend gezond alternatief voor gemotoriseerd vervoer. Minder uitstoot en meer beweging in één! Wij werken gepassioneerd aan het bouwen van een betere toekomst voor de volgende generaties door duurzaam fietsen te promoten. Voor iedereen. Om iedereen te kunnen voorzien van een mooie en betrouwbare fiets, zijn er verschillende sociale projecten waar BikeFlip aan bijdraagt. Ieder kind verdient een fiets.

Door een fiets te huren, kiezen we voor hergebruik. Kiezen voor duurzaamheid is stap 1 in het voorkomen van eindeloze productie van kinderfietsen die maar kort gebruikt worden. Deze fietsen staan vaak nog jaren weg te roesten in je schuur. En je bent niet alleen, in totaal in alleen Nederland staan er op deze manier al meer dan een miljoen ongebruikte kinderfietsen in schuurtjes. Dit kan anders!

 

Veiligheid

Een veilige fiets infrastructuur, met goede fietspaden, veilige oversteekplaatsen en voldoende fietsenstalling (en je kind hier bewust van maken), dat is natuurlijk het begin. Maar ook scholen kunnen helpen met het leren van de verkeersregels aan kinderen. Denk aan fietslessen en examens, of bijvoorbeeld campagnes.

Ook veiligheidsaccessoires spelen hierbij een grote rol. Denk aan een goede helm voor jonge kinderen en een vlag om de zichtbaarheid van kleine kinderen te vergroten in het verkeer. Alles wat je moet en wil weten over fietsveiligheid, vind je hier.

More articles