De leukste fiets apps voor kinderen! - BikeFlip

De leukste fiets apps voor kinderen!

Mar 26, 2024Medewerker BikeFlip

In een wereld waar technologie en beweging samenkomen, is er een scala aan apps, die een extra toevoeging geven aan jouw BikeFlip beleving. 

 

Ik fiets

 • Eerder groen bij fietsverkeerslichten en spaarpunten voor al je gefietste kilometers. Dat zijn twee van de voordelen van de ik fiets app. De spaarpunten kun je verzilveren in de vorm van leuke aanbiedingen, loterijprijzen of een donatie aan een goed doel. Door middel van leuke (groeps) uitdagingen kan je extra punten verdienen. Denk aan fietsen naar je werk, fietsen door de regen of bijvoorbeeld je tiende fietsrit van de maand. Via de app heb je direct ook de Schwung applicatie geïnstalleerd. Hierdoor heb je meer kans dat het verkeerslicht op groen springt als jij eraan komt fietsen!
 •  

 • Ook je autoritten en OV-reizen kan je zien in de app. Waar valt nog winst te behalen om duurzamer te bewegen? De app, die ontwikkeld is in opdracht van de provincie Utrecht, helpt je om slimme en duurzame keuzes te maken.


  Fiets fun tocht in diverse steden! (Waaronder: Amsterdam, Utrecht & Hilversum)

  Met een fiets fun tocht ontdek je door middel van een fietspuzzeltocht een Nederlandse stad op de fiets. Hiermee ontdek je leuke feitjes en weetjes over de stad. De app begeleid je tijdens de gehele route van ongeveer 20 kilometer. Onderweg los je 40 diverse soorten puzzels en vragen op. Ook maak je 10 leuke foto’s en filmpjes die worden opgeslagen op je telefoon. Een bijzondere herinnering om samen op terug te kijken! Doordat het ticket (19,95 per groepje) 4 maanden geldig is, kan je zelf een mooie dag kiezen die voor jou uitkomt en waarbij de zon schijnt! Tussendoor kan je genoeg pauzes inlassen bij een van de diverse horecagelegenheden waar de speurtocht je langs leidt. 

   

  Squla / Verkeersregels leren

  Om ervoor te zorgen dat je kind zo veilig mogelijk door het verkeer kan bewegen, is het belangrijk dat ze de verkeersregels goed kennen. Hierbij kunnen educatieve apps helpen, zoals Squla of de Wees Wegwijs Bordentrainer bijvoorbeeld. Met Squla kan je kind via spelletjes spelen de verkeersregels leren. Het spelelement zorgt dat het leuk blijft voor je kind en dat ze ook nog eens leuk leren.

   

  ANWB Er-op-uit app 

  In deze app van de ANWB, kun je allerlei verschillende leuke fietsroutes vinden voor het gezin. Er zijn wel meer dan 750 gecontroleerde fietsroutes door heel het land te vinden. Je kan ook zelf een route uitstippelen in de app. Het is gratis te installeren op je smartphone, wat het erg toegankelijk maakt. Veel fietsplezier!

   

  RoadID / Locatie zien tijdens het fietsen

  Ook is de veiligheid van je kind belangrijk, daarom is het een goed idee dat je de locatie van je kind kan volgen wanneer ze op de fiets onderweg zijn en dat je kind weet wat ze moeten doen in noodgevallen zoals een ongeluk etc. Zorg dat jij als ouder bereikbaar bent wanneer ze onderweg zijn, bijvoorbeeld naar school. 

  Je kan hiervoor de ‘Zoek mijn Iphone’ of andere soortgelijke apps, zoals RoadID gebruiken. RoadID zorgt dat je van je geliefde de locatie kan zien en de route die ze hebben afgelegd. Ook is een SOS knop voor noodgevallen. 

   

  PhoNo

  Kinderen en jongeren raken snel afgeleid door hun mobieltje, soms ook op de fiets. De PhoNo app zorgt ervoor dat je dit voorkomt. Voor iedere minuut die jij met PhoNo fietst, zamel je geld in voor Stichting de Noordzee. Dit doel is geselecteerd door jongeren zelf. Stichting de Noordzee maakt de Nederlandse standen en de Noordzee schoon met het geld dat door jongeren bij elkaar wordt gefietst. Veiligheid, fun en een bijdrage aan een schonere wereld tegelijk! 


  Geocaching 

  De Geocaching app is ook een hele leuke optie. Er zijn wereldwijd miljoenen slimme containers, geocaches genoemd, te vinden. Zo ook in Nederland. Je kan ze in de app filteren op afstand en moeilijkheidsgraad. Door middel van hints kan je de exacte locatie achterhalen. Super leuk om samen met je kinderen naar op zoek te gaan! 

  Er zijn nog een hoop andere leuke fiets apps beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar apps zoals ‘Steenmannetje Op Fiets’. Waar virtual reality en een fietsspeurtocht samenkomen.

  In de wereld van fietsapps is er voor ieder wat wils; van educatieve apps tot leuke speurtochten in de buitenlucht. Laat deze apps je op weg helpen bij jouw komende BikeFlip fietsavontuur. Heel veel ontdek- en fietsplezier!  More articles