Onze missie

Het upcyclen van kinderfietsen. 

Het upcyclen van kinderfietsen is noodzakelijk, want kinderen doen gemiddeld maar één jaar met een fiets: dan zijn ze te groot geworden en de fiets te klein. Vervolgens staat die fiets vaak ergens te verroesten. Alleen al in Nederland staan er miljoenen fietsen in schuurtjes en gemeentedepots. Zonde, vinden wij. Daarom kwamen we met een simpel maar innovatief idee: een abonnement op een circulaire kinderfiets met omruil- en reparatieservice aan huis. Een leasefiets voor kinderen, maar dan duurzaam. Dat is BikeFlip.

Het werkt als volgt: je kiest een kinderfiets uit op onze site, wij brengen hem bij je thuis. Als-ie kapot gaat, komen we hem repareren. Is je kind te groot geworden voor de fiets? Dan kunnen jullie de fiets inruilen voor een groter exemplaar. De oude fiets gaat dan naar een ander kindje. Van ieder inwisselmoment (en dus een nieuwe fiets) maken wij een feestje.

 

 

96 kg CO2 bespaard

per refurbished fiets

Elke nieuwe kinderfiets moet worden geproduceerd en vervoerd. Dat zorgt voor veel uitstoot. Doordat wij fietsen hergebruiken en upcyclen is dat dus niet nodig en besparen we CO2! (European Cyclists' Federation)

3,8 miljoen fietsen

staan ongebruikt in schuurtjes​

En dat terwijl kinderfietsen maar kort worden gebruikt: gemiddeld groeit een kind er bijna elk jaar weer uit.

5000 fietsen upcycled

en het worden er steeds meer!

Duizenden fietsjes hebben we opgeknapt tot fabrieks- of zelfs betere kwaliteit. Zodat er nog héél veel kilometers op gemaakt kunnen worden.

Hoe dragen we bij aan een betere wereld?

Hoe verbeteren wij de wereld met kinderfietsen?

Met een sociaal hart

Met BikeFlip help je een bont gezelschap aan mensen met verschillende achtergronden aan een betaalde baan in de techniek.
Door BikeFlip heb je iets te kiezen. Kies uit een ruim aanbod kinderfietsen. Elke nieuwe fiets en flip voelt als een nieuwe fiets!

Oog voor duurzaamheid

Elke jaar worden er 1 miljoen nieuwe fietsen gekocht en er zijn ruim 9 maten kinderfietsen. elke niet geproduceerde fiets is winst.

Sustainable Development Goals

BikeFlip draagt ​​op verschillende manieren bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Ze spraken over ons

Klik op het logo om meer te weten